Ervaringen

Wat zeggen onze bezoekers


In ’t Groeihuis is er ruimte…

Ruimte die uitnodigt om naar binnen te keren…

Ruimte die uitnodigt om thuis te komen bij mezelf…

Ruimte die uitnodigt om vernieuwd, met een frisse blik in en om me heen te kijken…

Ruimte die uitnodigt om verdere stappen te zetten op mijn weg…

Die ruimte wordt mogelijk gemaakt door de omgeving en door de medewerkers van ‘t Groeihuis die warme, respectvolle gastvrijheid uitdragen. De toevallige, hartelijke ontmoetingen met medewerkers en medebezoekers zijn de kers op de taart!

Anneleen


Als de nood aan rust en stilte weer groot is, ga ik graag enkele dagen logeren in ‘t Groeihuis.  Op mijn eigen tempo kunnen leven, zonder afleiding, helpt me om weer goed in voeling te komen met mezelf en wat ik nodig heb, helpt me om terug “dieper” in mezelf te zakken.  De gezelligheid in het huis, de schoonheid in de tuin en het park werken daaraan mee.  Buiten zitten en wandelen, natuurelementen verzamelen en in een vaasje zetten of in een mooie vorm leggen… Naar ‘t Groeihuis gaan, is telkens weer mogen “thuiskomen bij mezelf”.

-Annemie


In ‘t Groeihuis kom ik graag.

Het is een plek waar de omgeving helpt om te verstillen, om mezelf en anderen weer te ontmoeten.

Het is ook een plek die door haar eenvoud – zowel binnen als buiten in de tuin – uitnodigt om gewoon even te zijn en te ONT-moeten.

Kortom, goed vertoeven is het daar!

-Annette


In het dagelijks leven merk ik dat ik vaak op automatische piloot leef. Dan voel ik de behoefte opkomen om een rustmoment in te bouwen. Even de tijd nemen om uit de dagelijkse sleur te stappen en stil te staan bij iets wat me op dat moment bezig houdt of om gewoon te herbronnen.

‘t Groeihuis biedt me de mogelijkheid om terug de nodige rust en ontspanning te vinden. Het is er gezellig, mooi ingericht en ordelijk zodat mijn geest ook tot rust kan komen. In mijn kamer kan ik me terugtrekken om klaarheid te krijgen over iets wat me op dat moment bezig houdt. Dat lukt in ‘t Groeihuis beter dan thuis. Ook kan ik de tijd nemen voor mezelf om verder te lezen in een spannend boek dat anders niet uitgelezen raakt. Als het in de zomer mooi weer is, is de pergola hiervoor de ideale plek in de tuin. Ik vertoef graag in de tuin van ‘t Groeihuis die er elk seizoen weer anders uit ziet.

Als ik ’s avonds weer naar huis keer, zijn mijn batterijen opgeladen.

-Caroline


‘t Groeihuis is voor mij een plek waar ik me thuis voel, geaccepteerd, gerespecteerd.  Het is bovendien een zeer aangename plek in een prachtig stukje natuur, zalig! De naam dekt écht de lading : je kan er groeien, zonder enige dwang.

De cursussen die ik er volg(de), geven mij altijd weer een dieper inzicht in mezelf. Ik kan mezelf beter aanvaarden en blij zijn om en met mezelf.

In ‘t Groeihuis heb ik mijn waarden en mijn kwaliteiten leren (her)ontdekken en waarderen.  Ik zet die nu in voor mezelf én anderen. Daardoor ga ik blijer, tevredener door het leven. M.a.w. ik word een ‘rijker’ persoon.

-Lut


’t Groeihuis is…

Een groen huis

Een huis van vrede

Een plek van rust

Een huis waar je welkom bent zoals je bent

Een huis waar het Leven wordt aangewakkerd

En als je weer vertrekt uit ’t Groeihuis

dan ben je gegroeid, heb je weer meer energie

Leef je weer wat meer

’t Groeihuis is een vruchtbare plaats

Voor mij, voor jou en voor de wereld

-Lutgarde